DU KAN OGSÅ GENANVENDE DIT PLAST

HALVÉR DINE UDGIFTER TIL INDKØB AF PLAST TIL DIN PRODUKTION

Både i Danmark og EU er der et ønske om at forbrænde mindre og genanvende mere. Derfor har du nu mulighed for at indgå i en cirkulær økonomi med Aage Vestergaard Larsen A/S.

I et kontraktmæssigt samarbejde omdanner vi dit afskær og produktionsspild til ny plastråvare, som du køber til omkring halv pris sammenlignet med virgin plast.

Det hele foregår i et lukket loop:


1. Du sorterer dit produktionsspild i en container eller i pallerammer og sender den til vores fabrik i Mariager.


2. Vi kværner, regenererer og finformaler – og omdanner derved jeres plastspild til ny plastråvare, som I kan bruge i jeres produktion. Vores produktion er underlagt en omfattende kvalitetskontrol, som foregår både før, under og efter alle processer.

I processen kan vi også ændre polymerens fysiske og kemiske egenskaber i en compoundering proces, hvis det ønskes.


3. Du får dit eget plast tilbage som kværn, granulat eller pulver. Du betaler kun omkring det halve af, hvad du skulle betale for virgin plast. Efter nærmere aftale kan du tilkøbe et teknisk datablad.

ecosysytem_txt_tilrettet_AVL
Cirklen fortsætter i det uendelige: Vi forarbejder produktionsspild, som du har fra den nye produktion. Igen og igen.      

Hvorfor genanvende dit produktionsspild?

 
1. Du sparer penge, da du køber plastgranulat til omkring halv pris sammenlignet med virgin plast.
2. Du undgår ressourcespild. Fordi du genanvender dit produktionsspild.
3. Du er med til at reducere CO2, når du genanvender plast i forhold til forbrænding.

Jeg vil gerne høre om mine muligheder for af genanvende mit plastspild

plastroer

Udfyld formularen, så kontakter vi dig!

 


KIFA Plast forvandler smadrede festivalglas til nye urtepotter

Hos KIFA Plast i Herning står 28 højteknologiske sprøjtestøbemaskiner og producerer millioner af urtepotter, festivalkrus, beslag og andre produkter i sprøjtestøbt plast. En del af den plast, der bruges i produktionen, er genanvendt plast fra Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager. Blandt andet genanvender KIFA eget plastaffald fra indløb, fejlproduktion – og fra de festivalglas, som er ødelagte og derfor ikke kan genbruges. Efter oparbejdning hos Aage Vestergaard Larsen kommer plasten retur til KIFA og indgår i produktionen.

”Vi sælger aldrig noget affald. Siden vi startede KIFA Plast i 1988 har vi altid sørget for, at vores spild bliver genanvendt til emner, hvor det passer til de krav, der stilles til produktet. Ifølge fødevareloven må man for eksempel ikke fremstille nye festivalglas af genanvendt plast. Derfor genanvender vi de frasorterede glas i fremstillingen af urtepotter”, siger Kim Fagerlund, direktør og stifter af KIFA Plast.  

Genanvender så meget som muligt 

KIFA Plast har fra starten samarbejdet med Aage Vestergaard Larsen og altid haft fokus på at genanvende plast, når det giver mening og værdi. 

”Vi føler vi har et ansvar for at genanvende, så meget vi kan. Og de seneste år har vi faktisk fået flere og flere af vores kunder til at acceptere regenereret plast i produkterne. De får jo også en økonomisk gevinst ud af det. Og de kan sige, at deres produkter indeholder regenereret plast. For eksempel leverede vi beslag til en kunde i glasklar polycarbonat. Men det materiale gulner ved genanvendelse. Derfor fandt vi på at tilføre et farveadditiv, så beslaget nu bare er sølvfarvet i stedet for glasklart”, forklarer Kim Fagerlund. 
 

Undgår produktionsstop 

Samarbejdet med Aage Vestergaard Larsen foregår i et lukket loop. I nogle tilfælde sorterer og kværner KIFA selv plastaffaldet. I andre tilfælde står Aage Vestergaard Larsen for hele processen. Det kommer an på plasttypen  

”Vi får vores plastaffald tilbage fra Aage Vestergaard Larsen – regenereret, renset og pelleteret til nye perler.  Alle urenheder i plasten er sorteret fra. Derfor får vi en gnidningsfri produktion uden produktionsstop. Hvis vi undlader regenerering, risikerer vi, at der er metalpartikler fra knivene i plasten, og det kan være gift for processen”, siger han.  

KimFagerlund2
citationstegn_tall

KIFA og Aage Vestergaard Larsen har helt fra begyndelsen haft genanvendelseskonceptet som fællesnævner, og her 35 år efter har Kim Fagerlund stadig kun godt at sige om samarbejdet:

”Aage Vestergaard Larsen er en professionel virksomhed, som leverer rene plastprodukter. Og de har godt styr på processen omkring indvejning og udvejning. De har også et fint laboratorie, som vi kan ringe til og få feedback. Det kunne for eksempel være, hvis en af vores kunder er usikker på plastens renhed. Så kan vi få dokumentation på det.”

 

 

INVITATION

Besøg vores fabrik og bliv klogere på hvordan du kan genanvende dit produktionsspild

Skærmbillede 2023-04-01 kl- 09-33-25
Skærmbillede 2023-04-01 kl. 09.33.16
Skærmbillede 2023-04-01 kl- 09-33-09

Kom og besøg Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager – Nordens største virksomhed indenfor genanvendelse af plast i høj kvalitet.

Vi har arbejdet med genanvendelse i mere end 50 år, og vi vil gerne dele vores viden og erfaring med dig.

Vi glæder os til at vise dig, hvordan vi renser, kværner og regenererer produktionsspild. Du får også et kig ind i vores in-house laboratorium, hvor alle produkter kan testes efter ISO standarder.

Jeg vil gerne inviteres på fabriksbesøg


Der afsættes tid til, at du kan få svar på alle dine spørgsmål om plast og processen til genanvendelse, hvis du ønsker at høre om mulighederne for at genanvende dit produktionsspild.